Home > Inwoners > Afvalwijzer > PMD (Plastic, Metaal, Drinkpakken)

PMD (Plastic, Metaal, Drinkpakken)

 

Wat is PMD?

PMD is een verzamelnaam voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken. Veel van het dagelijks weggegooide huishoudelijk afval (restafval) wordt gevormd door dit PMD-afval. En dat terwijl ze hoogwaardige grondstoffen bevatten die kunnen worden hergebruikt.

 

Voor alle verpakkingen geldt dat deze niet uitgespoeld hoeven te worden, maar ze dienen wel geleegd te zijn. Doppen en deksels mogen op de verpakkingen blijven zitten!

 

PMD-zakken

De PMD-zakken worden door de RAD opgehaald, zoals u van ons bent gewend. De zakken kunt u zoveel mogelijk bij elkaar op de aanbiedplaatsen neerzetten. Nieuwe zakken voor de inzameling van PMD zijn verkrijgbaar bij plaatselijke ondernemers en kunnen opgehaald worden bij het kantoor van de RAD. Klik hier voor een overzicht van afhaalpunten voor PMD-zakken.
 

Waar kan het heen?

  • De PMD-zakken worden op dezelfde aanbiedplaatsen ingezameld waar u ook u containers neerzet.
  • De PMD-zakken mogen op de juiste inzameldag ook aan een kroonring bij u in de buurt worden opgehangen.
  • U kunt de PMD-zakken op de milieustraat aanbieden.

 

 

Wat gebeurt ermee?

Het plastic, metaal en de drinkpakken worden gescheiden en vervolgens gerecycled.

 

Let op! Het is niet toegestaan om luiers in de PMD-zak aan te bieden! Dit afval mag in de restafvalcontainer worden geworpen.

 

Nieuwe folder beschikbaar

Wij hebben een PMD-folder gemaakt waarin u alle informatie kunt vinden over de inzameling van PMD-afval en wat er wel en niet in mag in de zak mag. Via onderstaande link kunt u de foder downloaden of haal deze op bij het ons kantoor in Westmaas.