Nieuwsoverzicht
Goed scheiden loont

Op deze pagina vindt u het actuele nieuws over goed scheiden loont.

Home > Inwoners > Goed Scheiden Loont > Laatste nieuws > Afvalstoffenheffing 2015 niet omhoog

Afvalstoffenheffing 2015 niet omhoog

16 dec 2014
Kantoor

Het bestuur van de RAD Hoeksche Waard heeft op 8 december jl. besloten de tarieven Afvalstoffenheffing voor 2015 niet te verhogen. Het tarief voor een huishouden met meerdere personen blijft € 180,00 per jaar. Voor een eenpersoonshuishouden blijft het tarief € 148,00 per jaar. 

 

Het bestuur is trots op de resultaten van de RAD. Door lagere verwerkingstarieven en een hogere efficiëntie kan de dalende  trend van de afgelopen jaren verder worden voortgezet. In de afgelopen jaren zijn dan ook goede resultaten geboekt op het gebied van de gescheiden afvalinzameling en kostenreductie. Ook zijn er hogere opbrengsten van gescheiden ingezamelde grondstoffen. In de afgelopen 5 jaar is hierdoor de Afvalstoffenheffing met maar liefst 30% gedaald en is de hoeveelheid restafval met bijna 9 kilo afgenomen.

Om de hoeveelheid restafval nog verder te verminderen wil de RAD vanaf 2016 het Goed Scheiden Loont systeem invoeren. Bij dit systeem wordt naast een lagere basisheffing een bedrag per aanbieding van de grijze container ingevoerd. Bewoners die hun afval goed scheiden profiteren van een lagere heffing. Soortgelijke systemen elders hebben al goede resultaten opgeleverd. Inwoners die goed scheiden sparen hierdoor het milieu èn hun eigen portemonnee.

Kortom; Goed scheiden loont!

Terug naar overzicht