Home > Inwoners > Goed Scheiden Loont > Ondergrondse restafvalcontainer

Ondergrondse restafvalcontainer

 

Gebruikers van een ondergrondse restafvalcontainer betalen per inworp. 

De software in de ondergrondse container registreert iedere toegang op de afvalpas. Wanneer u met uw afvalpas de ondergrondse restafvalcontainer opent wordt de chip in de pas uitgelezen.

 

Houdt u er rekening mee dat de inworptrommel van een ondergrondse container geschikt is voor een huisvuilzak van 60 liter (KOMO-zak).

Het deponeren van te volle zakken in de container kan verklemming veroorzaken, waardoor de container niet meer werkt.

 

Het is uitsluitend toegestaan huishoudelijk restafval in de ondergrondse restafvalcontainer te deponeren. Kijk op Afvalwijzer om na te gaan waar u terecht kunt met overige afvalsoorten.

 

De ondergrondse container is voorzien van een software waarmee de RAD op afstand kan zien of de maximale vulgraad is bereikt, waarna lediging volgt.

 

  • Wanneer er afval naast de container staat wil dit niet automatisch zeggen dat de container vol zit. Probeer altijd of uw afval in de container past. Als de klep niet dicht gaat omdat de container vol zit, betaalt u niets.
  • Kunt u uw afval niet kwijt, omdat er een storing is? Neem dan uw afvalzak mee terug naar huis en laat deze niet achter bij de container. Ervaring leert dat er snel meer zakken volgen en daardoor raakt uw leefomgeving vervuild. Neem contact met ons op en wij komen dan langs om de storing te verhelpen, zodat u snel uw afval weer kwijt kunt. 

Mocht u nog een vraag hebben, stel deze via info@radhw.nl