Nieuws

Op deze pagina vindt u het actuele nieuws.
Daarnaast publiceren wij maandelijks op de laatste vrijdag van de maand het AFVALNIEUWS in 'Het Kompas' met daarin o.a. de inzameldagen van plastic verpakkingsafval.

Home > Nieuws > E-waste Race 2019 gaat van start

E-waste Race 2019 gaat van start

29 apr 2019
Logo-groen

Welke school verzamelt de meeste e-waste in de Hoeksche Waard?

10 scholen gaan de strijd met elkaar aan.

 

 

Van 13 mei tot en met 6 juni 2019 nemen tien basisscholen in de Hoeksche Waard deel aan de E-waste Race. De basisscholen nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Op 8 mei 2019 om 8.45 uur wordt de race afgetrapt met een gastles bij Basisschool de Wegwijzer in Piershil. Wethouder Piet van Leenen zal de les openen.

 

E-waste Race maakt recyclen leuk

Mensen kunnen hun elektronisch afval zoals haardrogers, waterkokers, dvd-spelers, e.d. aanmelden op www.ewasterace.nl. op een vooraf afgesproken tijd wordt het opgehaald door scholieren. De gemeenten zorgen ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar wetenschapsmuseum Nemo in Amsterdam.

De e-waste race is leerzaam en bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. Bovendien maakt de race het recyclen leuk en gemakkelijk voor de scholieren.

 

Deelnemende scholen

De scholen die meedoen zijn:

Ref. Basisschool Groen van Prinsterer in Klaaswaal, OBS de Zevensprong in Oud-Beijerland, CBS de Kriekenhof in Oud-Beijerland, Eben Haëzerschool in Oud-Beijerland, OBS de Boomgaard in Mijnsheerenland, School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland, OBS onder de Wieken in Nieuw-Beijerland, CBS de Wegwijzer in Piershil, School met de Bijbel Goudswaard, OBS de Dubbeldekker in Numansdorp.

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met RAD HW B.V.
 

Terug naar overzicht