Nieuws

Op deze pagina vindt u het actuele nieuws.
Daarnaast publiceren wij maandelijks op de laatste vrijdag van de maand het AFVALNIEUWS in 'Het Kompas' met daarin o.a. de inzameldagen van plastic verpakkingsafval.

Home > Nieuws > Oude apparaten?

Oude apparaten?

13 jul 2018
Apparaten

Geef ze mee aan de pakketbezorger! 

Binnenkort kunnen de inwoners van de Hoeksche Waard hun kleine oude elektrische apparaten meegeven aan de pakkketbezorger PostNL.

De RAD Hoeksche Waard gaat in samenwerking met Weee Nederland en PostNL meer service bieden op de inzameling van afgedankte elektrische apparaten. 

 

 

Ook apparaten die nog goed zijn, mogen worden meegegeven.

Je hoeft er dus niet meer de deur voor uit! 

 

Makkelijk

Je hoeft je oude apparaten niet van te voren aan te melden, te verpakken of de deur ervoor uit om ze in te leveren. Het moet voor de pakketbezorger wel gemakkelijk zijn om mee te nemen, vandaar de voorwaarde dat je alleen kleine huishoudelijke apparaten kan meegeven.

Cartridges, toners, spaar- en ledlampen kun je ook bij de pakketbezorger inleveren.

 

Waar moet je op letten bij het inleveren?

  • Het apparaat is maximaal 50 centimeter in lengte, breedte, hoogte.
  • Het apparaat is maximaal 10 kilo. Grote apparaten zoals beeldbuizen, wasmachines, drogers, e.d. kan de pakketbezorger niet kwijt in de auto. Je kan dit soort apparaten gratis inleveren bij de milieustraat van de RAD of bij de winkel waar je een nieuw apparaat aanschaft. LCD-schermen, kunnen wel worden meegegeven, mits deze aan de afmeting en het gewicht voldoen.
  • Zorg ervoor dat het apparaat schoon en vrij van vloeistoffen of vet is. Denk aan een frituurpan, zonder olie- of vetresten.
  • TL-lampen kunnen niet worden ingeleverd bij de pakketbezorger. De kans dat deze kapot gaan is te groot.
  • Stop de apparaten, cartridges, kabels, spaar- en ledlampen in een (grote) tas of zak. Dit voorkomt de kans op breuk of lekkage.

 

Voor vragen en meer informatie kun je terecht op www.weeelectric.nl

Terug naar overzicht