Nieuws

Op deze pagina vindt u het actuele nieuws.
Daarnaast publiceren wij maandelijks op de laatste vrijdag van de maand het AFVALNIEUWS in 'Het Kompas' met daarin o.a. de inzameldagen van plastic verpakkingsafval.

Home > Nieuws > Oud-papier Numansdorp

Oud-papier Numansdorp

16 mei 2018
Nieuwe vrachtwagen fotos 020

Het oud papier in het dorp Numansdorp wordt al decennia lang elke maand door vrijwilligers van de muziekvereniging Wilhelmina opgehaald. Vanwege een terugloop in het aantal vrijwilligers, waarbij ook de leeftijd van de vrijwilligers een rol speelt, wordt het steeds lastiger voor deze vereniging om oud papier in te zamelen.

 

Dat heeft de vereniging moeten doen besluiten om de inzameling van het oud papier te beëindigen. De RAD Hoeksche Waard is in goed overleg met de vereniging overeengekomen dat zij per einde van dit jaar stopt met de inzameling van het oud papier.

 

De RAD zal dan ook met ingang van 1 januari 2019 in Numansdorp overgaan tot invoering van zogenaamde papiercontainers. Omdat de vereniging tot het einde van het jaar actief blijft, verandert er voolopig niets voor de bewoners van Numansdorp. Komend najaar zal ten behoeve van de invoering van de containers een gericht communicatietraject aan alle inwoners van de kern van Numansdorp worden gestart.

Terug naar overzicht