Nieuws

Op deze pagina vindt u het actuele nieuws.
Daarnaast publiceren wij maandelijks op de laatste vrijdag van de maand het AFVALNIEUWS in 'Het Kompas' met daarin o.a. de inzameldagen van plastic verpakkingsafval.

Home > Nieuws > RAD Hoeksche Waard vraagt aandacht voor veiligheid bij leegmaken van ondergrondse containers

RAD Hoeksche Waard vraagt aandacht voor veiligheid bij leegmaken van ondergrondse containers

03 okt 2018
Ondergrondse containers

Het gebeurt regelmatig dat men te dicht in de buurt van een ondergrondse container komt, wanneer deze wordt leeggemaakt.

Doordat de ondergrondse containers uit de grond moeten worden gehaald, brengt het leegmaken ervan veel risico met zich mee. Het is dan ook heel belangrijk dat er veilig en aandachtig wordt gewerkt.

 

 

Onze chauffeur ziet in toenemende mate dat mensen zich in de nabijheid van het voertuig en de container bevinden. Zo loopt of fietst men onder een container door of komt men te dicht bij het gat waar de container in zit. We moeten er niet aan denken dat een container op zo’n moment naar beneden komt vallen of dat men in een gat valt van een paar meter diep. Hetzij door een menselijk fout danwel een technisch gebrek. Het zijn situaties die we koste wat het kost willen vermijden!

 

Daarom vragen we u om tijdens het leegmaken van ondergrondse containers goed op te letten en niet te dichtbij te komen, maar juist zoveel mogelijk uit te wijken. Op die manier proberen we onveilige situaties met elkaar te voorkomen.

Terug naar overzicht