Nieuws

Op deze pagina vindt u het actuele nieuws.
Daarnaast publiceren wij maandelijks op de laatste vrijdag van de maand het AFVALNIEUWS in 'Het Kompas' met daarin o.a. de inzameldagen van plastic verpakkingsafval.

Home > Nieuws > Snoei hard tegen Kanker! Lever uw taxus snoeisel in bij de RAD

Snoei hard tegen Kanker! Lever uw taxus snoeisel in bij de RAD

31 jul 2017
Taxus baccata logo

De RAD Hoeksche Waard gaat de strijd aan tegen kanker! Helpt u ook mee?

In samenwerking met Taxus voor Hoop gaat de RAD snoeisel inzamelen van de Taxus Baccata haag. Op 15 juni begint het snoeiseizoen voor de Taxus Baccata en dan gaat ook de jaarlijkse inzamelactie van start. In de jonge scheuten van de Taxus Baccata plant zit in de snoeiperiode een hoge concentratie van de werkzame stof Baccatine, waarvan chemokuren worden gemaakt.


Lever uw Taxus snoeisel in bij de RAD Hoeksche Waard tussen 15 juni en 31 augustus!

 

Hoe kunt u bijdragen?

Wanneer u een Taxus haag heeft is het vrij gemakkelijk om mee te doen aan de actie. Tijdens het snoeiseizoen snoeit u de jonge scheuten van de haag, waarna u deze zo snel mogelijk inlevert bij het inzameldepot van de RAD Hoeksche Waard (Milieustraat, Smidsweg 20a 3273 LK Westmaas).

Loop vooraf uw bezoek aan het inzameldepot even binnen bij ons kantoor om een gratis toegangspasje op te vragen.


Snoei instructies

  1.  Snoei alleen de jonge scheuten; alleen in de jonge scheuten van de Taxus Baccata zit voldoende werkzame stof (Baccatine) die nodig is voor het medicijn. 
  2.  Vang het snoeisel zo schoon en zuiver mogelijk op; de farmaceutische industrie kan alleen snoeisel verwerken waar geen ander materiaal doorheen zit.
  3.  Bewaar het materiaal in een open zak; snoeisel dat in een dichte zak zit, gaat schimmelen en broeien waardoor de kwalitei terugloopt.
  4.  Breng uw snoeisel zo snel mogelijk naar uw inzamelpunt; Gooi uw snoeisel zonder zak (!) in de kratten bij het inzamelpunt. Uitdrogen is niet erg want het snoeisel wordt uiteindelijk gedroogd en verwerkt tot het er uitziet als een soort thee.

 

Terug naar overzicht