Nieuws

Op deze pagina vindt u het actuele nieuws.
Daarnaast publiceren wij maandelijks op de laatste vrijdag van de maand het AFVALNIEUWS in 'Het Kompas' met daarin o.a. de inzameldagen van plastic verpakkingsafval.

Home > Nieuws > Vervuiling oud papier

Vervuiling oud papier

28 nov 2019
Verenigingen inzameling oud papier

Om zuivere grondstoffen in te kunnen zamelen controleert de RAD tijdens de huis-aan-huis inzameling van GFT-, PMD- en oud papier de inhoud van de containers of zakken. 

Voor de papierindustrie is oud papier al jaren de belangrijkste grondstof.Van het in Nederland gemaakte nieuwe papier en karton bestaat maar liefst 86% uit oud papier.

Uw oud papier vormt dan ook een grote bron hiervoor, mits het niet is vervuild.


Tijdens controles van oud papier wordt de laatste tijd meer vervuiling geconstateerd.
Oud papier dat is vervuild kan niet meer worden ingezet voor de productie van nieuw papier, maar komt in de verbrandingsoven terecht.

We verspillen daar dus een goede grondstof mee!

Wij zetten ons in om deze verspilling zo veel mogelijk tegen te gaan, daarom controleren we de inhoud van de papiercontainers.

Wij attenderen u op de aangetroffen vervuiling d.m.v. gele of rode labels.

 

Meest voorkomende vervuiling die wij tegenkomen zijn: afhaalmaaltijden verpakkingen (pizzadozen en fastfood), plastic, piepschuim, PMD, textiel, behang, stucloper, hout, etc.

Als wij dit soort afvalsoorten in de papiercontainer aantreffen hangen wij rode labels aan de container en maken wij deze NIET leeg. 

 

De verwerker weigert vrachten die vervuiling bevatten. Met als gevolg dat een geweigerde vracht tegen hoge kosten moet worden verbrand. 

 

In onderstaand schema treft u aan wat er WEL/NIET bij het oud papier mag worden aangeboden

 

 

 

 

Terug naar overzicht