Home > Over RAD > Educatief

Educatief

 

Speciaal voor het basisonderwijs organiseert de RAD HW B.V. educatieve projecten voor scholen, verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties. De RAD organiseert periodiek afvallessen en educatieve projecten in en voor scholen in het basisonderwijs. Zo geeft onze chaffeur en gastdocent Erik Weijers gastlessen en vraagt de leerlingen om mee te denken over afvalvermindering en afvalscheiding in onze regio. Doordat Erik Weijers zelf chauffeurs in bij de RAD weet hij wat in de praktijk en binnen onze regio speelt. 
 

Wat kan de RAD doen bij mij op school?

 

De RAD heeft een educatieprogramma samengesteld dat leerlingen op een interactieve wijze leert over de oorzaken en effecten van zwerfafval op het milieu en de samenleving. Het educatieprogramma sluit aan op de leeftijd en belevingswereld van de destbetreffende groep waaraan wordt lesgegeven.

Daarnaast verzorgen wij bedrijfsbezoeken op onze locatie voor educatieve doeleinden.

 

De bedrijfsbezoeken of gastlessen zijn een mooie aanvulling op bijvoorbeeld projecten of acties die betrekking hebben op thema's milieu, duurzaamheid en (zwerf)afval.

Wilt u meer weten over onze educatieve programma's of wenst u een rondleiding over de milieustraat? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier of via educatie@radhoekschewaard.nl.