Home > Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over....

 

Heeft u vragen over de dienstverlening van de RAD? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen.

Onze Klantenservice krijgt regelmatig dezelfde vragen. Om u snel van dienst te zijn, hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met de Klantenservice.

 

Hoe kom ik aan PMD zakken?

De zakken zijn gratis bij plaatselijke ondernemers in de Hoeksche Waard en aan de balie van de RAD verkrijgbaar. Klik hier voor een overzicht van de afhaalpunten. Of neem contact met ons op via info@radhw.nl of 0186-572586

Wat mag er in een PMD zak?

PMD is een verzamelnaam voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drinkpakken.

U kunt de PMD zak vullen met:
 

Plastic:

Plastic flessen, flacons, bekers, kuipjes, plastic tubes, potjes, deksels, zakken en folies. Plastic flessen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Plastic doppen mogen op de flessen blijven zitten.

 

Metaal:

Frisdrankblikjes, blikjes van honden- en kattenvoer, soep- en groenteblikken, metalen deksels, tubes en doppen, aluminium schaaltjes en bakjes. Verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Doppen mogen op de verpakkingen blijven zitten.

 

Drinkpakken:

Pakken voor sap en zuivel zoals melk, yoghurt, vla, e.d., drinkpakjes voor kinderen. Verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Doppen mogen op de verpakkingen blijven zitten.

Ik heb een kapotte container. Wat moet ik doen?

Als u een kapotte container heeft, neemt u dan via het contactformulier contact met ons op. We zullen u vervolgens berichten binnen welk tijdsbestek wij langs komen. Doorgaans geldt dat een reparatie of vervanging van uw container binnen 10 werkdagen wordt uitgevoerd.

Waar kan ik de ledigingsdagen van mijn woonplaats terug vinden?

In de decembermaand hebben wij u een afvalkalender gestuurd met daarop de ledigingsdata voor de verschillende containers. Om u echter nog meer van dienst te zijn hebben wij deze kalenders voor u vertaald op onze website middels een speciale module. Op de voorpagina van onze website kunt u in de groene balk (onder de nieuwsitems) uw postcode en huisnummer intoetsen. Vervolgens klikt u op de knop "Bekijk Kalender" en krijgt u voor de verschillende containers de eerstvolgende ledigings data te zien. U kunt ook hier klikken en uw postcode intikken.

Wat moet ik doen als ik mijn milieustraatpas kwijt ben geraakt?

Bent u uw milieupas kwijt? Dan kunt u voor € 2,00 een vervangende pas kopen bij de balie in het bedrijfskantoor van de RAD. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 8.00 t/m 16.30 uur. Voor een vervangende pas is een legitimatie verplicht. Het aantal bezoeken dat u op uw verloren pas heeft staan wordt op de nieuwe pas gezet.

Wat zijn de openingstijden van de milieustraat?

De milieustraat is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 15.30 uur (tijdelijke wijziging i.v.m. COVID-19).

Op zaterdag is de milieustraat geopend van 8.00 uur tot 13.30 uur

Wat zijn de openingstijden van het kantoor?

Ons kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur.

Hoe lang mag een container op de dag van lediging buiten staan?

U mag de container de avond voor de dag van lediging vanaf 20.00 uur op de aanbiedplaats neerzetten. Op de inzameldag zelf moet de container om uiterlijk 20.00 uur zijn weggehaald.

Wat kan ik het beste doen bij een storing van een ondergrondse container?

Als er een ondergrondse container in storing staat, bel dan met onze klantenservice op nummer 0186-572586. Geef bij uw melding door voor welke afvalstroom de container is, eventueel het containernummer en de exacte locatie van de container. Wij sturen dan zo snel mogelijk een monteur langs om de storing te verhelpen.

Waar kan ik mijn frituurvet inleveren?

In steeds meer supermarkten in Nederland staat een gele container waar u uw frituurvet in de originele verpakking kunt inleveren. Klik hier om te zien waar de dichtstbijzijnde gele container in uw buurt staat. U kunt het ook in de originele verpakking naar de milieustraat brengen.

Wat moet ik doen met verfresten?

Blikken met verf kunt u op de milieustraat inleveren bij het KCA-depot. Verpakkingen met volledig uitgeharde verf op waterbasis of blikken die schraapleeg zijn mogen in de grijze container (restafval) worden afgevoerd.

Wat moet ik doen met asbest?

Asbest dient dubbel verpakt te worden in speciale daarvoor bestemde asbestzakken of asbestfolie. Asbestzakken en –folie zijn tegen betaling verkrijgbaar aan de balie van het RAD kantoor.​
De kosten hiervoor bedragen:

Asbestzak 80 x 120 à € 3,00 per stuk.
Asbestfolie 10 m2 (290 x 350) à € 7,50 per stuk.
Asbestfolie 20m2 (290 x 700) à € 15,00 per stuk.

Meer informatie over asbest vindt u hier

Waar kan ik terecht met meldingen en/of klachten?

Voor uw meldingen en/of klachten kunt u contact opnemen met onze klantenservice op nummer 0186-572586 of via ons contactformulier.

Hoe werkt de afvalstoffenheffing?

Sinds 2016 werkt de RAD HW B.V. met het tarievensysteem Goed Scheiden Loont. De afvalstoffenheffing bestaat hierbij uit twee delen, te weten een basistarief en een variabel tarief. 

Het basistarief is een vast tarief, waarvoor u aan het begin van het jaar van SVHW  een aanslag ontvangt. De hoogte van het variabel tarief is afhankelijk van het aantal keren dat u restafval aanbiedt. 


Voor een inworp in de ondergrondse restafvalcontainer wordt € 1,25 in rekening gebracht.

Voor een restafvalcontainer gelden de volgende tarieven:

240 liter restafvalcontainer: € 7,50 per lediging

140 liter restafvalcontainer: € 5,- per lediging


LET OP! Heeft u zich aangemeld voor www.mijnoverheid.nl en heeft u aangegeven uw aanslag voor SVHW digitaal te willen ontvangen, dan krijgt u deze niet meer per post verstuurd!